Elektrische fietsen

De beste keuze in elektrische fietsen

Elektrische fiets kopen met 5 jaar garantie én de beste, persoonlijke service in jouw buurt? Dan zit je bij martin van der Wel Tweewielers goed. Met elektrische fietsen van o.a. Gazelle, E-bike Das Original, Huyser en Simplon is er altijd een fiets die bij jou past. Wil je graag wat meer weten over elektrische fietsen voor je online koopt? Lees dan ons advies onderaan deze pagina.

Om u te overtuigen van de kwaliteit van deze fiets nodigen wij u graag uit voor een proefrit.

Reserveer hier uw


Sortering:

Er zijn 20 fietsen gevonden, waarvan 1 t/m 12 hier worden weergegeven:

Koga

Nieuwe Koga E-Xtension-Lady 24 versnellingen met Hydraulische velgremmen

€ 2.999,- € 1.250,-

Gazelle

Nieuwe Gazelle Esprit HFB met Rollerbrakes

€ 1.400,-

Gazelle

Nieuwe Gazelle Paris C7+ 7 versnellingen met Hydraulische velgremmen

€ 1.900,-

Gazelle

Nieuwe Gazelle Paris C7+ HMB Dli49 N7 7 versnellingen met Hydraulische velgremmen

€ 1.900,-

Beixo

Nieuwe Beixo Compact Electra 7 versnellingen met V-Brakes

€ 2.199,-

Gazelle

Nieuwe Gazelle Orange C7 7 versnellingen met Hydraulische velgremmen

€ 2.200,-

Gazelle

Nieuwe Gazelle Orange C7 7 versnellingen met Velgrem (caliper) met hydraulische bediening

€ 2.200,-

Gazelle

Nieuwe Gazelle Orange C7 LTD 7 versnellingen met Hydraulische velgremmen

€ 2.200,-

Rabeneick

Nieuwe Rabeneick TX-E 10 versnellingen met V-Brake / Schijfrem

€ 2.299,-

Gazelle

Nieuwe Gazelle Orange C310 HMB met Hydraulische velgremmen

€ 2.400,-

Gazelle

Nieuwe Gazelle Grenoble C8 HMB 8 versnellingen met Hydraulische velgremmen

€ 2.450,-

Ebike Das Original

Nieuwe Ebike Das Original CITY 010 Wave Active 8 versnellingen met Hydraulische schijfremmen

€ 2.499,-

Waar op letten bij de aankoop van een elektrische fiets?

Hoe kies ik de beste elektrische fiets?

Wat de perfecte elektrische fiets is, verschilt per persoon. Iedereen heeft andere wensen en eisen. Daarom is het goed om je eerst te oriënteren. Dit kan door antwoord te geven op de volgende vragen:

 

  • Waar wil je de elektrische fiets voor gaan gebruiken?
  • Waar ga je fietsen?
  • Hoeveel kilometer rijd je gemiddeld per fietsrit?

 

Als je de antwoorden combineert met ons advies dan vind je de elektrische fiets die perfect bij jou past! Benieuwd waar je op moet letten? 

1. Motor van de elektrische fiets

De motor is het hart van een elektrische fiets. Jouw wensen, budget en rijgedrag bepalen welk type motor het beste bij je past.

1.1 Motorlocatie
De motor van een elektrische fiets kan op drie plekken in het fietsframe gemonteerd zijn. Elke motorpositie heeft zijn eigen voordelen. 

ebike motor positie 402x266px.png

  • Een elektrische fiets met een robuuste voorwielmotor is vaak gunstig geprijsd. Daarnaast is onderhoud minimaal. De frame-instap (zie hoofdstuk 3) kan bij een elektrische fiets met voorwielmotor zo laag gemaakt worden als de fabrikant wil. Dit maakt het op- en afstappen een stuk makkelijker.  

 

  • Bij een elektrische fiets met middenmotor (bij de trapas) bevindt de motor zich dicht bij de grond. De fiets voelt voor dit lage zwaartepunt erg stabiel aan. Daarnaast voelt de aandrijving erg prettig, omdat de pedalen worden aangedreven in plaats van het wiel. De krachtsensor meet de kracht die je op de pedalen zet en past de ondersteuning daar op aan. Hoe zachter je trapt, hoe harder de middenmotor ondersteunt. Daarbij is het een groot voordeel dat een elektrische fiets met middenmotor, door de gewichtsverdeling, makkelijker te tillen is op bijvoorbeeld een fietsendrager. Ook bij de middenmotor is het onderhoud aan de fiets minimaal.  

 

  • De achterwielmotor geeft een zeer natuurlijke fietsbeleving. Dit komt doordat we bij een traditionele stadsfiets ook gewend zijn dat de aandrijving op het achterwiel wordt overgebracht. Daarnaast is het gewicht van een elektrische fiets met achterwielmotor vaak lager en stuurt een fiets met dit type motor strak en stabiel. Door meer versnellingsopties is een achterwielmotor een goede keuze als je de fiets vaak recreatief  (in binnen- of heuvelachtig buitenland) wilt gebruiken.

 

1.2 Motorkracht 
De kracht van de motor wordt ook wel trekkracht genoemd. Dit wordt aangegeven in newtonmeter (Nm). Als je je elektrische fiets hoofdzakelijk wilt gebruiken voor ritten in de stad dan is 40 Nm voldoende. Ben je van plan te fietsen in heuvel- of bergachtige gebieden? Dan past een elektrsiche fiets met minimaal 60 Nm beter bij je. Deze krachtige motor kost wel meer energie, dus denk goed na over de grootte van de accu (zie de volgende alinea).

 

2. Accu en actieradius van een elektrische fiets

Om te voorkomen dat je met een lege accu komt te staan, is het goed om na te denken over het gewenste actieradius en de grootte van de accu.

 

2.1 Actieradius
In bijna elke tekst over elektrische fietsen komt de term ‘actieradius’ terug, maar wat betekent dit nou eigenlijk? De actieradius van je elektrische fiets is de afstand die je met één volle accu kunt fietsen. Dit wordt onder andere bepaald door de accu (leeftijd, aantal wattuur), het weer (wind, buitentemperatuur), waar je fietst (heuvelachtig, type ondergrond) en het fietsgedrag van de berijder.

 

2.2 Grootte van de accu
Zoals je net hebt gelezen, heb je zelf niet altijd invloed op je actieradius. Denk dus goed na over het aantal wattuur (Wh) van jouw accu. Als je een duwtje in de rug wilt tijdens het doen van boodschappen dan is een 300Wh accu wellicht al voldoende. Wil je recreatief door de natuur fietsen dan is een accu met meer wattuur een betere optie. Vrijwel alle fietsfabrikanten laten je het wattuur van de accu kiezen bij de aankoop van de fiets. Houd er ook zeker rekening mee dat de capaciteit van een accu elk jaar wat afneemt. 

 

3. Fietsframe bij een elektrische fiets

Naast de ondersteuning, zorgt ook een goedgekozen frame voor een prettige fietsrit. Ga dus niet zomaar af op een mooie framekleur en een framemaat die toevallig nog op voorraad is, maar denk na waar je de fiets voor wilt gebruiken en bereken de juiste framemaat.

3.1 Frame-instap
Diverse fietsmerken bieden hun elektrische fietsen aan met keuze uit lage instap (dit heette voorheen damesinstap), hoge instap en hereninstap. Bij een lage instap kan je makkelijk op- en afstappen. Elektrische fietsen met een hoge instap hebben een sportievere uitstraling. Het herenframe, met zijn dwars buis, was vroeger een must voor stabiliteit. Tegenwoordig zijn vrijwel alle lage en hoge frames stevig genoeg voor lichaamslengtes tot 1,95 meter en een gewicht tot 120 kilo. 

3.2 Framegeometrie
Framegeometrie klinkt wellicht ingewikkeld, maar het heeft vooral te maken met de zithouding op de fiets. Bij een elektrische fiets voor de stad zit je bijvoorbeeld met een rechte rug, maar bij een elektrische fiets die vooral voor recreatieve fietsritten is bedoeld zit je voorovergebogen. Door deze voorovergebogen houding belast je je zitbotjes minder en hierdoor verklein je de kans op zadelpijn bij lange ritten. Wil je zeker weten dat je geen last krijgt van zadelpijn? Lees dan meer over onze zadelmeting.

3.3 Framemaat
Je kan op twee manieren achter je framemaat komen. De eerste is een globale berekening gebaseerd op je lichaamslengte.

Lengte (cm)  Framemaat (cm)
150 - 160 49
155 - 170 51
160 - 175 53
175 - 185 57
185 - 195 61
195 - 210 65

 

Heb je lange benen en een kort torso dan kan deze simpele tabel onvoldoende zijn. Daarom is er een tweede methode. Met de formule 'binnenbeenlengte x 0,68. = framemaat'  heb je zo de juiste framemaat berekend.

Tip: laat je de verschillende componenten van je elektrische fiets, bijvoorbeeld de hoogte van het stuur en zadel, afstellen door de vakman. Lees er meer over op onze pagina over bodyscan of ga langs in onzewinkel voor meer informatie.

 

4. Ondersteuning van de elektrische fiets

4.1 Rijprogramma’s / ondersteuningsstanden
Een elektrische fiets heeft altijd meerdere rijprogramma's; van een zacht duwtje in de rug tot een programma waarbij de meeste mensen met 25 km/u van A naar B vliegen. In tegenstelling tot je fietsversnellingen, hoef je bij een rijprogramma niet terug te schakelen bij bijvoorbeeld een verkeerslicht. Wel is het belangrijk dat je in de gaten houdt dat je accu een stuk sneller leeg is bij een zwaardere ondersteuningsstand. Zorg dus dat de elektrische fiets die jij kiest, een stand heeft die bij jouw gebruik past.

 

4.2 Aantal versnellingen
De regel voor versnellingen op een elektrische fiets is hetzelfde als op een tradtitionele fiets: hoe verder je fiets, hoe fijner het is om een versnelling te kunnen kiezen die bij je niveau en/of de omgeving past. Dat gaat bij 8 versnellingen nou eenmaal een stuk gemakkelijker dan bij 3.

 

Wat bij een elektrische fiets extra belangrijk is, is het terugschakelen bij bijvoorbeeld een rood verkeerslicht. Waar het bij een traditionele fiets extra energie van je lichaam kost om (vanaf stilstand) in versnelling 5 weg te fietsen, kost dit bij een elektrische fiets extra motorkracht. Op deze manier gaat de accu onnodig snel leeg. Schakel dus netjes terug naar een lage versnelling als je weg wilt fietsen vanaf stilstand. 

 

Tot slot

Met dit artikel als leidraad de elektrische fiets van je dromen gevonden? Fijn! Bij jou ons in de winkel kan je de fiets uitgebreid testen. Als de fiets bevalt, informeer dan naar ons 5 jaar garantiepakket. Zo heb je jarenlang zorgeloos plezier van je elektrische fiets.

U kunt op de volgende manieren in de webshop betalen.


Filter

Prijs
Onze fietsmerken

Aldo
Beixo
Ebike Das Original
Gazelle
Huyser
Rabeneick
Simplon
Wilier